Informacje dotyczące działki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rah-v
    Classic
    • 2008
    • 8

W salonach samochodowych wielokrotnie widziałem ładowanie aku zwykłym, marketowym prostownikiem przy założonych klemach... Osobiście też tak robię, z tym , że mam prostownik ze stabilizacją napięcia.
  • margaj1
    Ambiente
    • 2007
    • 100

Mam pytanie do Was bo pewnie ktoś już to przerabiał lub pewnie się na tym zna . Miasto będzie sprzedawać działkę i chciałbym sie wczesniej dowiedzieć jakie wymiary dokładnie ma działka , co przebiega przez działkę , co moge na niej postawić ? . Gdzie się mam udać by sie dowiedzieć ?

Komentarz

• Eidos71
      RS
      • 2011
      • 2050
      • Octavia II (1Z3)
      • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Musisz odwiedzić Urząd Miasta, a w nim Wydział Geodezji i Gospodarki Nieruchomościami, oraz Biuro Planowania Przestrzennego. Z tego, co widzę, w UM Kraków struktura urzędu jest nieco inna, więc musisz odwiedzić Biuro Planowania Przestrzennego i Wydział Geodezji.
      Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
      MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• hubert78
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1576

Musisz udac się do wydziału Planowania urzędu gminy który sprzedaję dzialki i poprosić o Plan zagospodarowania przestrzennego na której znajduje się działka. Najlepiej jakbyś znał nr działki i obręb i wprost zapytał co Plan zagospodarowania przewiduje, czyli czy jest to teren przewidziany pod zabudowę jednorodzinną czy pod jakąś działalność , i popytaj też czy przypadkiem w pobliżu nie przewidują jakiejś zabudowy wielorodzinnej (tzw bloków) bo jeden z moich kolegów właśnie się tak władował, bo 300 metrów od jego działki postawili bloki oczywiście z za małą ilością miejsc parkingowych i się zrobił burdel na jego ulicy.

A co przebiega przez działkę (lub czy masz bliski dostęp do mediów - to ważne) sprawdzisz w wydziale geodezji i kartografii

Komentarz

• westwi78
          RS
          • 2008
          • 2940

Zamieszczone przez margaj1
          Miasto będzie sprzedawać działkę
          jak będzie chciało sprzedać, to ogłosi przetarg w którym wszystkie te informację bedą.
          Ale jak chcesz wcześniej, to tak jak pisali koledzy.

Komentarz

• bzyq_74
            RS
            • 2008
            • 3467
            • Volkswagen
            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
            • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

Sprawdź te czy przez działkę nie przebiega gazociąg (magistrala średniego/wysokiego ciśnienia) oraz np słupy wysokiego napięcia, bo potem kicha z lokalizacją budynku
            Weź też z geodezji mapkę S+U+E (sytuacja+uzbrojenie+ewidencja)
            Wejdź też na geoportal - > hhttp://www.geoportal.gov.pl - zakładka mapy
            MARCIN
            Mój szkodnik

Komentarz

Pracuję...